Duyuru Arşivi

“Uluslararası İklim Uygulamaları Eğitimi”nin 11 ile 15 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır.

II. İslam Ülkeleri Meteoroloji Genel Müdürleri Toplantısı'nın İstanbul’da Ekim ayında yapılması planlanmaktadır.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Singapur Dışişleri Bakanlığına bağlı Singapur İşbirliği Programı (SCP) işbirliğinde ve Kurumumuz ev sahipliğinde gerçekleştirilen“Havacılık ve Uydu Meteorolojisi Eğitimi” 05 Şubat 2018 Pazartesi günü Ankara Bölgesel Eğitim Merkezimizde başladı. Açılış Töreninde Singapur Büyükelçisi Sn. A. Selverajah, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Sn. Dr. Mehmet Yılmaz ve Genel Müdürümüz Sn. İsmail Güneş’in açılış konuşmalarını yaptı.
V. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları Çalıştayı (Ortadoğu Toz Kaynakları ve Etkileri)” ve “WMO 6. Kum ve Toz Fırtınaları Uyarı ve Değerlendirme Sistemi Kursu (Uydu ve Yer Gözlemleri ve Atmosferik Tozun Modellemesi)” konusunda Uluslararası çalıştay ve Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) Eğitimi 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecektir. Daha ayrıntılı bilgi için: http://wdcc.mgm.gov.tr/sds2017.aspx
Genel Müdürlüğümüzün uluslararası işbirliklerini geliştirme ve bölgesinde lider ülke olma hedefleri doğrultusunda, Dünya Meteoroloji Teşkilatı ile koordine edilerek 06 Kasım 2017 Pazartesi günü Ankara Bölgesel Eğitim Merkezinde başlayan uluslararası katılımlı “Radar Sistemleri İşletme ve Bakım Eğitimi” 10 Kasım 2017 Cuma günü düzenlenen kapanış ve sertifika töreni ile sona erdi.
“Radyosonde Sistemleri İşletme ve Bakım Eğitimi” Sn. Müsteşar Yardımcımız Prof. Dr. Cumali KINACI ve Bölge Müdürümüz Sn. Ahmet KOCAMAN’ın açılış konuşmaları ile 16 Ekim 2017 Pazartesi günü İstanbul Bölgesel Eğitim Merkezimizde başladı. 9 ülkeden (Gambiya, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kuveyt, Letonya, Seyşeller, Tunus) 9 meteorolojistin katılımıyla 20 Ekim 2017 Cuma gününe kadar sürecek olan eğitimde Kurumumuz uzmanları da görev almaktadır.